Плюс 90 днів до безвізу – в яких країнах Європи можуть перебувати українці з біометричними паспортами

15.06.2022, 13:33
121980

Чотири країни ЄС дають можливість поїздок для українців поза умовами шенгену. Ці країни надають додаткові дні до європейського безвізу.

Читайте також: Шольц відмовився від повної націоналізації Gazprom Germania, аби “не роздратувати” Путіна – Bloomberg

Серед держав, які надають можливість українцям перебувати в Європі додатково до 90 днів безвізу, –  Хорватія, Болгарія, Кіпр, Румунія.

Якщо ви не плануєте оформити статус тимчасового захисту в одній з країн Європейського Союзу, можна переїхати до однієї із названих вище країн і перебувати там за біометричним паспортом ще 90 днів протягом 180 днів. Ці дні додаються до 90 днів перебування у країнах Шенгену. Тобто ви можете перебувати у Хорватії, Болгарії, Румунії, чи на Кіпрі  90 днів з туристичною метою, це рахується окремо від інших країн ЄС, які підписали шенгенську угоду.

Наприклад, ви жили 3 місяці у Чехії, і поки не хочете повертатися до України, можна поїхати ще на 90 днів до Болгарії. Термін перебування українців з біометричним паспортом у Хорватії, Болгарії, Румунії, на Кіпрі не буде враховуватися при підрахунку періоду в 90 днів, а правило 90/180 днів працює для кожної держави окремо. Тому, наприклад,  можна перебувати спочатку 90 днів в Хорватії, потім 90 днів у Румунії, а звідти поїхати на три місяці до Італії, що не буде вважатися порушенням строків перебування за кордоном, оскільки за цим принципом враховуються тільки поїздки до країн шенгенської зони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com