Шольц відмовився від повної націоналізації Gazprom Germania, аби “не роздратувати” Путіна – Bloomberg

15.06.2022, 11:32
121972

Німецький канцлер Олаф Шольц відмовився від ідеї повної націоналізації колишнього німецького підрозділу “Газпрому” Gazprom Germania.

Читайте також: Українці наближають крах Росії і її посіпак, бойкотуючи їхню продукцію

Шольца ніби-то турбує те, що таке рішення “може роздратувати президента РФ Путіна” і призвести до припинення постачання російського газу.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Зазначається, що колишній підрозділ “Газпрому” у квітні передали під контроль німецького енергетичного регулятора.  Уряд ФРН вирішив взяти компанію, яка опинилася під санкціями, під довгострокове зовнішнє управління.

Джерела повідомляють, що німецький уряд хоче забезпечити Gazprom Germania багатомільярдною позикою від ризиків можливого банкрутства. Йдеться про десять млрд євро позики від держбанку KfW Group. Вона призначена для стабілізації фінансів Gazprom Germania та забезпечення безпеки поставок.

Термін перебування Gazprom Germania під опікою німецького регулятора буде продовжено після кінця вересня, коли закінчується поточний термін. Крмі того, назва компанії з Gazprom Germania GmbH буде змінена на Securing Energy for Europe GmbH.

За даними Bloomberg, німецький міністр економік Роберт Хабек наполягав на повній націоналізації Gazprom Germania. Втім, ідею відхилив канцлер Олаф Шольц. Він ніби-то стурбований, що такий крок може розлютити російського диктатора і призвести до загострення протистояння щодо імпорту газу з РФ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com