По Україні масові перевірки маршруток: причини та відповідальність за порушення

13.02.2020, 16:10
63074

В Україні уже на цьому тижні почалися масові огляди маршруток, у результаті яких перевізників будуть штрафувати або позбавляти ліцензій.

Читайте також: У Рівному через здачу побилися водій і пасажир маршрутки (відео)

Під час оглядів “УкрТрансБезопасность” враховує стан автобуса та умови праці водіїв, пише ТСН.

У повідомленні наголошується, що одна з головних цілей рейдів – знизити кількість ДТП за участю громадського транспорту. Так, щороку міські автобуси потрапляють приблизно у 2,5 тисячі аварій, в яких гине близько 180 людей. Ще близько півтори тисячі отримують травми.

При цьому пасажири, які не отримали квиток, коли сідали в маршрутку, фактично навіть не застраховані. У випадку аварії вони не зможуть претендувати на страховку. Це є одним з предметів перевірок, чи видають маршрутники квитки.

Також перевіряються аптечки і вогнегасники. Останні, як правило, виявляються занадто малими для автомобілів цього класу.

Відповідальність за всі порушення несе перевізник. Після розгляду справи інспектори виносять рішення.

“Це може бути, як штрафна санкція, так і попередження про недопущення у подальшому подібних порушень”, – каже головний спеціаліст відділу державного контролю київського міжрегіонального управління “УкрТрансБезопасности” Юрій Торохтій.

Крім того, звертають увагу на кількість ДТП, що сталися протягом останніх трьох років, порушення режиму праці та відпочинку водіїв на стан автобусів. Таким чином хочуть запобігти критичні ситуації на дорогах.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com