“Подарунок від мами”: НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у депутата Київради

16.08.2023, 10:32
145195

Депутат Київської міської ради отримав “у подарунок” від матері 300 000 доларів. Виявлено ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчать про незаконне збагачення депутата.

Читайте також: У Зеленського розкрили цікаві подробиці про ракети, якими РФ атакувала Україну

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції. 

За даними джерела LIGA.net, йдеться про Володимира Слончака. Він є депутатом від Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, співголовою фракції у Київській міській раді.

Депутат зазначив вищезгадану суму як “подарунок від матері” у декларації за 2022 рік. За інформацією НАЗК, розмір її доходів за останні 22 роки не дозволяв накопичити суму для такого подарунка. У відповідь на запит відомства жінка пояснила, що подарована сума залишилась у спадок від її покійного чоловіка, батька депутата, а джерелом надходження грошей є доходи від його підприємницької діяльності.

Також жінка додала до пояснень нотаріально завірену копію договору про дарування 300 000 тисяч доларів, що становить близько 6 480 380 грн. Згідно з довідкою, яку отримала НАЗК, немає відомостей про те, що жінка успадкувала гроші. Щобільше, у померлого чоловіка виявили заборгованість у 35 500 грн за єдиним внеском для фізичних осіб-підприємців.

“Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові”, – підсумовує НАЗК.

Відомство передало матеріали до Національного антикорупційного бюро для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та здійснення досудового слідства.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com