Подивився серіал “Чорнобиль”: ліквідатор ЧАЕС вкоротив собі віку

16.07.2019, 19:31
33337

У Казахстані один з ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції наклав на себе руки після перегляду серіалу від НВО “Чорнобиль”.

Читайте також: На аеродромі Міноборони знімали відомий серіал “Чорнобиль” (фото)

Про це повідомляє MailOnline.

Житель міста Актобе, 61-річний Нагашібай Жусупов, після перегляду серіалу згадав, як влада забула про його героїчний вчинок.

Дочка загиблого Гаухар розповіла, що її батько 10 років стояв у черзі, щоб отримати квартиру від держави, живучи весь цей час в гуртожитку з дружиною та п’ятьма дітьми. Але пізніше його викреслили зі списку, що остаточно підірвало його здоров’я.

Дочка Жусупова згадувала, що після перегляду серіалу батько не переставав плакати. У червні цього року він вистрибнув з даху п’ятиповерхового будинку. Друзі також вважають, що чоловік наклав на себе руки, оскільки відчув на собі приниження від влади, яка ним знехтувала. Чоловік жив у злиднях, без належного житла.

Читайте також: У Чорнобильській АЕС хочуть продати 3 старі локомотиви за 5,65 мільйонів

Голова організації, що представляє ліквідаторів Чорнобиля, Бакітжан Сатов підкреслив, що Жусупов був одним з перших на місці події на реакторі №4.

Але герою держава виділила лише кімнату в гуртожитку. Чоловік подав до суду, щоб повернути своє місце в черзі на квартиру.

Жусупов був ліквідатором в реакторі №4 в Чорнобилі після вибуху 1986 року, а потім працював на радянському ядерному полігоні в Семипалатинську.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com