Політолог пояснив навіщо Порошенку мовний закон

28.04.2019, 18:47
22872

Закон про функціонування української мови як державної був потрібен президенту Петру Порошенку щоб мобілізувати консервативний та архаїчний електорат перед парламентськими виборами.

Читайте також: Експерт спрогнозував, чи буде Порошенко збирати протестний Майдан

Таку думку в колонці для “Главреда” висловив керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Політолог звернув увагу на те, що голосування за мовний закон проходило на фоны “роздачі” Антимонопольним комітетом України Київобленерго, Одесаобленерго та інших “няшек” Рінату Ахметову.

“В цьому і полягає суть відношення нинішньої глибинної держави до людей: Ахметову – обленерго, народу – мову. Тож знімайте виделками локшину, повішену на вуха, і жеріть. Ось суть того, що відбувається!”, – вказує експерт.

На його думку, за роки незалежності України українська мова отримала величезний поштовх для розвитку, проте це сталося не завдяки державній політиці, а всупереч їй.

“Перш за все, такий поштовх з’являється, коли з’являються якісні культурні проекти: пісні Вакарчука, пісні групи Kazka (цей колектив минулого року став феноменом у світі) і так далі. Ці пісні слухають по всьому світу, попри те, що пісні – українською мовою”, – підкреслив Романенко.

Фахівець вважає, що мовна ініціатива закінчиться фарсом, як і багато інших законодавчих ініціатив.

“Мовним законом” Порошенко намагається мобілізувати консервативний архаїчний електорат, який проголосував за нього на президентських виборах. Невипадково єдина область, яка проголосувала за Порошенка – це Галичина, де особливо сильні настрої таких консерваторів.

Після того, як “мовний закон” набуде чинності, такий же консервативний проросійський електорат (а ці люди за п’ятирічку Порошенка, як і багато інших, вже втомилися від того, що відбувається в країні), буде використаний не патріотами, не Зеленським, а Медведчуком, Бойком і всією подібною публікою”, – вказав Романенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com