Політсила Порошенка намагається скасувати доплати київським лікарям, – експерт

24.12.2020, 22:22
92047

Партія Порошенка “Європейська солідарність” заявила, що не готова голосувати за соціально орієнтований бюджет Києва на 2021 рік, бо не враховані “інтереси”. Про це написав на своїй сторінці в Фейсбук директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Читайте також: Кличко – президент, Порошенко – прем’єр: чи загрожує Зеленському держпереворот після виборів в США

Він нагадав, що сьогодні Київ голосує бюджет на 2021-ий рік.

“Так ось: партія Порошенка “Європейська солідарність”, а саме Марина Порошенко, заявила, що вони не готові голосувати. Відмінний “подарунок” киянам під Новий рік. Причина: не враховано “інтереси”. Зрозуміло, про які інтереси ЄС йдеться. Вже звично, що у виборі: інтереси людей або жадібність, ЄС вибрала друге. Тепер спостерігаємо, як “Європейська солідарність” пояснить київським лікарям, чому голосувала проти 5 000 гривень доплат за їх боротьбу з коронавірусом”, – написав Карасьов.

Експерт зазначив, що бюджет Києва на 2021 рік назвали соціально орієнтованим, тому що левова частка витрат припадає на підтримку лікарів, вчителів та інші соціальні категорії.

“Наприклад, освіту – 24,7 мільярда гривень, це майже половина від бюджету в цілому. Це крім іншого надбавки вчителям, реконструкція навчальних закладів тощо. Охорона здоров’я – 5,7 мільярда гривень. І доплати до зарплати по 5 000 гривень лікарям. Соцзахист – понад 5 мільярдів гривень”, – наголосив Карасьов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com