Політична боротьба між Порошенком і Аваковим перейшла у відкриту фазу – журналіст

23.02.2019, 18:50
13515

Підконтрольні президенту України Петру Порошенко правоохоронці провели обшук у поліцейських, які в Сумах затримували співробітників виборчого штабу Порошенко, повідомив головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов в Facebook.

Читайте також: Журналісти знайшли хлопчика, який розплакався, бо не встиг зробити селфі з Порошенком (відео)

Журналіст вважає, що це свідчить про протистояння між президентом і главою МВС Арсеном Аваковим. В ході виборів президента України в відкриту фазу перейшло протистояння між президентом України Петром Порошенко і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

“Війна між Порошенком і Аваковим перейшла у відкриту фазу … 21 лютого в 11.40 на лінію” 102 “в Сумах зателефонувала Валентина Іванівна Шкура, 1957 року народження, і повідомила, що за адресою вулиця Курська, будинок 127 видають гроші за голосування за одного з кандидатів. Оперативна група затримала у підвальному приміщенні на Курській двох: Мальцева Ігоря Вікторовича, що проживає в Києві, і Лиховида Віталія Миколайовича, що проживає в Нікополі. Оскільки у одного з них був предмет, “схожий на пістолет”, їх затримали і доставили в відділення поліції “, – написав він.

За інформацією журналіста, затримані відмовилися давати свідчення про свою діяльність тому їх відпустили, бо складу злочину в їх діях виявлено не було. Зброя виявилася травматичним пістолетом, на який був дозвіл.

“Вночі, в міське управління поліції Сум прибула оперативна група обласного управління СБУ і прокуратури, яка проводить обшуки у всіх співробітників поліції, які були причетні до цього затримання. Прокуратура порушила справу проти співробітників поліції за ч. 2 ст. 365 [ Кримінального кодексу]. Тобто, за підозрою в перевищенні влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями “, – зазначив Бутусов.

Він підтвердив, що Мальцев і Лиховид – співробітники виборчого штабу Порошенко.

“Очевидно, що дзвінок і дії поліції не випадково співпали з сьогоднішніми 30 обшуками в Запоріжжі, які провели Державне бюро розслідувань і СБУ у підозрюваних в побудові мережі для голосування співробітників штабу Юлії Тимошенко. Це відповідь дії. Вперше ми бачимо, як поліція і МВС у відповідь на дії пропрезидентських силовиків проти Тимошенко проводить акцію проти структури БПП “, – заяви журналіст.

Він переконаний, що затримання в Сумах “має на меті розігнати зустрічну інформаційну хвилю в зв’язку з обшуками в Запоріжжі і показати Петру Порошенко, що дії його штабу також під контролем”.

“Це дуже сильний політичний сигнал. МВС і поліція, очевидно, стають на бік опозиції. Унікальний випадок в історії України. Влада йде на вибори в умовах жорсткої політичної конкуренції, і поліція стає на бік опонентів чинного президента”, – підкреслив Бутусов.

У коментарях під постом Бутусова генпрокурор України Юрій Луценко написав, що “учасників виборів можна обшукувати тільки за рішеннями суду, затримувати – тільки після здійснення підкупу виборців”.

“Затримання – а тим більше в наручниках – банальне залякування. Що є перевищенням повноважень”, – заявив Луценко, коментуючи події в Сумах.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com