“Полювання” на гроші українців в соцмережах: як не потрапити на гачок аферистів

26.02.2020, 14:10
64610

Шахраї придумали нову аферу для українців. Тепер для викрадення грошей у власників банківських карт вони зламують сторінки в соцмережах і просять допомогти.

Читайте також: Супрун розповіла, які небезпеки може викликати ведення “ідеальної” сторінки в соцмережах

Про це повідомляє “Апостроф” з посиланням на “Сегодня”.

Журналіст видання Олексій Фалін розповів про те, як ледь не потрапив на вудку шахраїв, які звернулися до нього від імені друга, якому нібито терміново знадобилася банківська картка для виведення грошей.

Зателефонувавши товаришеві, він дізнався, що його сторінку зламали, гроші насправді просить не він. Щоб простежити схему афери, журналіст продовжив спілкування з невідомим, який спілкувався від імені друга і попросив для отримання доступу до рахунку повідомити конфіденційні дані – логін і пароль.

Як потім виявилося, шахраї, зламавши сторінку в соцмережі, звернулися до кількох десятків знайомих з таким же проханням.

Експерт з безпеки Руслан Болгов пояснив, що шахраї розраховують на наївність своїх жертв і несподіванку. “Вони застають людину зненацька. Проста фраза: у мене проблема – допоможи. Все, людина губиться, особливо, якщо ці люди близькі, або нормально спілкувалися”, – зауважив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com