Супрун розповіла, які небезпеки може викликати ведення “ідеальної” сторінки в соцмережах

18.01.2020, 09:47
60174

У гонитві за ідеальним образом в соцмережах можна загубити справжнього себе та потрапити в інтернет-залежність. Про те, чим це загрожує і як допомогти собі уникнути небезпеки, розповіла у Facebok колишня очільниця міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун.

Читайте також: Facebook та Instagram вводять нові правила регулювання політичної реклами в соцмережах

Вона пояснила, що “ідеально відшліфовані фото в інстаграмі створюють ілюзію, що таким ідеальним має бути все наше життя”, а при перегляді світлин зірок можна впіймати себе на думці про власну віддаленість від ідеалу. “Люди більш схильні показувати моменти успіху та щасливого життя, аніж тернистий шлях до самостановлення, кризи та безсилля”, – пояснює Супрун. І додає, що людям “хочеться надягати маску успішності, ділитися лише позитивними подіями зі свого життя, перетворюючи акаунт на взірцеву картинку, посібник життя для інших”.

“Переглядаючи свій “ідеальний” профіль, людина сама починає в нього вірити. Це має як негативні, так і позитивні наслідки. З одного боку, людина може насправді почати працювати над собою, змінювати свій стиль життя, аби адаптувати його під образ в житті соціальному і почуватися краще. Але також може виникнути і підміна реальностей, коли проблеми життя “неідеального” будуть витіснятися та не усвідомлюватися. Своєю чергою, це може призвести до особистісної кризи або депресії”, – наголосила Супрун.

На її думку, кожному юзеру “варто розібратися, навіщо взагалі порівнювати себе з кимось” і відокремлювати картинку з інтернету та реальність. Серед порад, які дає авторка публікації, зміщення фокусу уваги з інших на себе та аналіз почуттів при перегляді “ідеального акаунту”, визначення власних цінностей та мотиваційних джерел. “Перед тим, як йти у соцмережі і порівнювати себе з кимось, дуже корисно побути там, де вам комфортно, і сформувати власну “самоцінність”, – наголошує Супрун.

“Знецінити все те, що маємо, і виховати негативне сприйняття або й ненависть до себе — дуже просто. Залежність від інтернету та соціальних мереж значною мірою цьому сприяє”, – застерігає авторка. “Не варто ризикувати своїм психічним і фізичним здоров’ям заради віртуального схвалення вашого життя. Іноді важливо та навіть корисно бути поза зоною досяжності. Тому намагайтеся балансувати час, який ви проводите в соціальних мережах і телефонах”, – підсумовує вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com