Помер легендарний грузинський актор Вахтанг Кікабідзе

15.01.2023, 19:30
134214

Легендарний грузинський актор, співак та режисер Вахтанг Кікабідзе пішов з життя.

Читайте також: Перед масованим ракетним ударом РФ скасувала обмін полоненими

Вахтангу Костянтиновичу було 84 роки. Сумну звістку повідомило грузинське ТБ “Мтаварі архі”. Що стало причиною смерті артиста, наразі невідомо.

Зазначимо, що Вахтанг Кікабідзе був культовим грузинським актором а також мав звання Заслуженого артиста України, яке отримав 2013 року. Знявся більше ніж у 30 стрічках, два фільми зрежесирував. Окрім того Вахтанг Костянтинович був талановитим співаком. Багатьом українцям відома його “Чіто-гвріто” та “Мои года”.

Українці знають Кікабідзе за грою у фільмах “Міміно”, “Не горюй!” та інших стрічках.

Окрім того, Вахтанг Костянтинович активно підтримував Україну у повномасштабній війні, яку розв’язала росія. У липні 2022 року Кікабідзе назвав повномасштабну війну Росії проти України справжнім геноцидом. І того, що витворяє Путін по відношенню до українців, артист не бачив навіть у кіно. Путіна зірка порівняв зі Сталіним.

Грузинський актор також ділився, що добре знав українського президента Володимира Зеленського, а за час війни зірка тричі літав до України і був глибоко приголомшений тим, що побачив. Зі своїх концертів у Батумі влітку минулого року Вахтанг Кікабідзе передавав гроші на підтримку бійцям ЗСУ.

Сам Вахтанг Кікабідзе перестав їздити до росії від 2008 року, коли росія вторглася на територію Грузії і відмовився від усіх російських нагород. Україну грузинська легенда підтримував ще до повномасштабної війни рф. 2014 року Вахтанг Констянтинович сказав, що якби був молодшим, то сам пішов би до АТО воювати і чинив би опір окупантам, захищаючи честь України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com