Помер власник футбольного клубу “Манчестер Юнайтед”

29.05.2018, 12:13
2893

Мільярдер Малкольм Ірвінг Глейзерпомер на 85-му році життя. Бізнесмен відомий у світі як власник англійського футбольного клубу “Манчестер Юнайтед”.

Глейзер помер у понеділок 28 травня, повідомляє Associated Press.

Малкольм Глейзер народився 15 серпня 1928 року в Рочестері, в єврейській сім’ї. Був 5-ю дитиною. Від батька в спадок отримав ювелірну фірму, на рахунку якої було всього 300 доларів. Через 5 років він не просто розвернув бізнес, але й став успішним інвестором багатьох проектів.

У 1970-х роках Глейзер став президентом і виконавчим директором First Allied Corporation, яка об’єднала компанії, що працюють в харчовій промисловості, рибальстві, охороні здоров’я, нерухомості, нафто- і газорозвідці, телерадіомовленні.

1994 року цікавився американським футболом, тоді популярним у США. Купив клуб “Тампа Бей Баккенірс” за 192 мільйони доларів. У 2005 році він став власником контрольного пакету акцій клубу “Манчестер Юнайтед”.

У квітні 2006 року у Малкольма Глейзера стався інстульт. Через це він утратив рухливість правої руки і ноги, а також мав розлади мови. Травень цього року – черговий інсульт, який перенести так і не вдалося.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com