Понад 80 осіб затримано в Білорусі на протестних заходах з нагоди Дня Волі

26.03.2021, 12:42
95853

У Білорусі на протестних заходах з нагоди Дня Волі в четвер, 25 березня, затримано понад 80 осіб, повідомив правозахисний центр “Вясна”. “За даними на 20.30, “Вясні” відомі прізвища 35 затриманих сьогодні в Мінську. Відомо також про як мінімум 48 затриманих в 18 інших містах”, – йдеться в повідомленні правозахисників.

Крім того, “Вясна” повідомляє про обшуки і виклики на допит до Слідчого комітету в різних містах Білорусі. Влада Мінська заборонила демонстрацію і мітинг у День Волі. Заявка на проведення 25 березня ходи і мітингу з нагоди Дня Волі була подана до мінського міського виконкому від імені трьох юридичних осіб – громадської організації БНФ “Адраджэнне”, Білоруської соціал-демократичної партії і руху “За свободу”. Глава КДБ Білорусі Іван Тертель раніше стверджував, що силовикам “достовірно відомо, що в період 25-27 числа будуть зроблені спроби дестабілізації ситуації в країні”, – наводить його слова Микола Кондратенко (Deutsche Welle).

Читайте також: Світлана Тихановська закликала білорусів почати 25 березня нову хвилю протестів

25 березня 1918 року було проголошено незалежність Білоруської народної республіки (БНР). Білоруська опозиція відзначає цю дату як День волі. У Мінську 25 березня традиційно проходять вуличні протестні акції. Утім, цього року ситуація особливо напружена з огляду на хвилю протестів, яка кілька місяців тривала в країні після виборів президента 9 серпня 2020 року. Протести супроводжувалися безпрецедентною жорстокістю силовиків щодо демонстрантів, масовими затриманнями та загибеллю учасників протестів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com