Популярний фрукт допомагає проти тромбозу: нове дослідження розкрило неймовірні властивості

23.03.2024, 20:03
156197

Мова йде про улюблене багатьма українцями ківі. Експерти стверджують, якщо їсти хоча б 2-3 ківі на день, то можна значно зменшити ризик утворення згустків крові, а також знижує кількість жиру в крові. Норвезька команда вчених, яка проводила дослідження, вважає, що цей фрукт може навіть стати ефективною альтернативою аспірину.

Читайте також: В Україну мчить літнє тепло

Дослідження проводилося в Університеті Осло. За його результатами, вживання 2-3 ківі на день протягом 28 днів значно знизило тромбоцити агрегації (згустки крові) у добровольців, а також на 15% зменшило рівень тригліцеридів у порівнянні з контрольною групою.

Вченим вдалося з’ясувати, що ківі розріджує кров, чим значно знижує ризик утворення тромбів та жиру в крові, що і стає найчастішою причиною закупорювання судин. При цьому воно не впливає на рівень “хорошого” холестерину. Такий же ефект можна отримати, якщо приймати аспірин в дозі, рекомендованій лікарями для зміцнення здоров’я серця.

Провідний дослідник, професор Інституту фундаментальних медичних наук в Університеті Осло, Асім Дуттарой відмітив, що ківі повністю відповідає препаратам, які пригнічують тромбоцити (зокрема, аспірин) для зниження частоти інфаркту міокарда, інсульту чи смерті від серцево-судинних захворювань.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com