“Порошенко особисто створював проблеми”, – Горбатюк прокоментував звинувачення Порошенка у неефективності

16.04.2019, 16:35
21155

Про це сказав начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк у коментарі журналістам LB.ua.

Читайте також: “Зупиніться і вийдіть зі штабу Зеленського”, – Порошенко публічно звинуватив Данилюка

″Що я можу відповісти Президентові на такі звинувачення? Насправді всі роки, починаючи з 2015-го, звітуючи про роботу, я постійно заявляв про проблеми, які супроводжують розслідування. У тому числі говорив про відповідальність або неприйняття того ж Президента. Якби було бажання допомагати – то за цей час можна було приєднатися. А згадувати нібито винних під час передвиборної гонки – нічого спільного з бажанням допомагати. Це просто бажання знайти якихось ″крайніх″, не озвучуючи при цьому проблем″, – прокоментував Горбатюк слова Порошенка про неефективне розслідування.

Слідчий також сказав, що Порошенко ″повинен розуміти проблеми і перешкоди в розслідуванні″.

″Найбільша проблема стосується судового розгляду, де в нас величезна кількість обвинувальних актів, які розглядають у судах роками, але вони не мають свого завершення. Якраз тут – відповідальність керівництва держави, оскільки всі 5 років його каденції чи не половину судів не укомплектовано або не продовжено термін каденції суддів, що, відповідно, збільшує навантаження на суди і унеможливлює розгляд справ у стислі терміни″, – сказав Горбатюк.

″Друга проблема – це діяльність Вищої ради правосуддя, куди ми неодноразово писали скарги на затягування розгляду і порушення законодавства суддями. Але на практиці жодної реакції з їхнього боку. А в раді також представники Президента. Третя проблема – це законодавче забезпечення процесу. Це прийняття змін до законодавства протягом 5 років, які шкодили розслідуванню  і створювали підстави для знищення самих справ виключно з процедурних моментів. Це і так звана ″поправка Лозового″, втрата повноважень слідчими, які розслідують майданівські справи. Але Президент ці закони підписував. Тож Президент особисто створював проблеми для розслідування справ Майдану″, – додав він.

Горбатюк зауважив, що ″робота в нас ніколи не зупинялася, незважаючи на всі ті проблеми, які нам створювали″.

Нагадаємо, що під час виступу в ефірі програми ″Свобода слова″ на телеканалі ICTV, Петро Порошенко заявив, що відповідальність за недієве розслідування справ Майдану несе Горбатюк.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com