Порошенко продає “Кузню”, щоб приховати отримані з бюджету 2,5 млрд гривень (відео)

6.03.2019, 09:33
15005

Протягом 5 років президент був одночасно і головнокомандувачем, і розпрядником бюджетних грошей на оборонне замовлення, і постачальником військової техніки, яку виробляв саме на “Кузні на Рибальському”. Продаж заводу потрібен Порошенку, щоб “сховати кінці в воду”, хоча вже достеменно відомо, скільки він заробив на армії.

Читайте також: Чому Порошенко не хоче продовження розслідування справи “Укроборонпрому”?

Колись збиткова “Кузня” з початком війни починає приносити величезні доходи від виробництва та ремонту воєнної техніки. Скільки саме “нагребли” власники заводу було невідомо. Все оборонне замовлення в Україні – під грифом “Цілком таємно”. Журналісти програми “Гроші” отримали інформацію рахунків “Кузні”. Так, “Кузня на Рибальському” лише на ремонті флагмана українського флоту “Гетьмана Сагайдачного” заробила півмільярда гривень.

У жовтні 2017 року за комплексні ремонтно-модернізаційні роботи заводу було сплачено 91 млн грн, у травні 2018 року на ці ж роботи додали ще 229 млн, у жовтні 2018 року на ремонт двигунів витратили ще 23 млн грн. Під Новий рік “Кузня на Рибальському” отримала транш на модернізаційні роботи у 218 млн грн. Загалом за фрегат з бюджету отримали 561 млн грн. “Кузня” виступила у цих роботах “фірмою-прокладкою” для накрутки  вартості робіт. В умовах тендеру був пункт, що фірма має мати вихід до Чорного моря, якого у “Кузні” нема (вона знаходиться у Києві). Тому 10 % від тендеру було віддано “Іллічівському судноремонтному заводу”. “Кузня”, таким чином, отримала можливість працювати на потужностях цього заводу. Самі роботи виконуються силами місцевих робітників у Чорноморську. У сюжеті наголошуються, що виконані роботи мали сумнівну якість і прокуратура у 2017 року вимагала оштрафувати президентський завод. Але нічого не вийшло і “Кузня” продовжила виконувати роботи і отримувати за це гроші.

Заробляла “Кузня” і на військових катерах “Кентавр” і “Гюрза”. Шість таких вже передали до війська, ще два продовжують будувати – за 132 мільйони за кожен. Тобто за 6 поставлених за роки війни катерів завод Порошенка отримав 792 мільйони гривень. За дивним збігом зброю для них також виготовляла “Кузня на Рибальському”. На кожному катері стоять два автоматичних гранатомети УАГ-40. Кожен з гранатометів коштує 799 тисяч гривень + 1603 грн за кожну гранату до нього. На ці статті Міноборони витратило 350 млн грн і витрачатиме ще, адже боєкомплект потрібно постійно поповнювати. Таким чином, за вищезазначене заводом було отримано 1 млрд 810 млн. Однак це ще не все.

“Кузня” постачала бойові катери UMC-1000 для прикордонників. З незрозумілих причин один з таких катерів вибухнув 7 червня 2015 року. Прикордонники заплатили за катери 15 млн грн.

Ще одна стаття доходів “Кузні” – підствольний гранатомет ГП-25У. На них армійці гроші також не шкодують. При вартості приблизно 20 тис. грн за одиницю армія закупилася у Порошенка на понад 2,5 млн. Якщо сплюсувати всі секретні замовлення (великі та маленькі) і додати бойові модулі для броневиків “Скорпіон”, маски для гармат та інші секретні пункти, що отримала “Кузня” Порошенка за останні 5 років, отримаємо шалені 2,5 млрд грн, підсумовують в сюжеті.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com