Порошенко програв суд у Львові через заборону виїзду за кордон

15.03.2024, 10:01
155758

Суд у Львові відмовив у задоволенні позову народного депутата Петра Порошенка до віцеспікера Верховної Ради Олександра Корнієнка та до прикордонного загону Держприкордонслужби України. Причиною звернення до суду було те, що колишнього президента України не випустили у закордонне відрядження у грудні 2023 року.

Читайте також: Бійці Третьої штурмової розкрили невідомі подробиці битви за Авдіївку

У пресслужбі Львівського окружного адміністративного суду повідомили “Суспільному”, що судове засідання відбулося 13 березня.

У своєму позові Петро Порошенко вимагав визнати незаконним скасування розпорядження про його відрядження до Польщі та США та скасувати рішення Державної прикордонної служби про відмову у перетині державного кордону.

Окрім того, вимогою було стягнути з обох відповідачів по 500 тисяч 85 гривень, щоб компенсувати витрати через заборону виїзду за кордон. Представник Порошенка надав суду рахунок за придбані авіаквитки на суму 1 мільйон 170 тисяч гривень.

Як повідомила головна спеціалістка зі зв’язків з громадськістю та пресою Львівського окружного адміністративного суду Тетяна Романів, у задоволенні позову відмовлено повністю.

У суді зазначили, що надані документи не свідчать, що платником був саме Петро Порошенко.

Адвокати політика подаватимуть апеляцію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com