Порошенко провів у Мюнхені більше 30 зустрічей із керівництвом західних країн – Цеголко

16.02.2020, 20:46
63471

П’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час Мюнхенської конференції з безпеки провів понад три десятки зустрічей з лідерами держав, політиками та урядовцями. Про це повідомляє РБК−Україна з посиланням на Facebook прес−секретаря експрезидента  Святослава Цеголко.

Читайте також: Промова Зеленського у Мюнхені: умови виборів на Донбасі, розведення сил та питання заручників

“Прем’єр Хорватії, президент Литви, генсек НАТО, прем’єр Канади, міністр оборони Німеччини, американські конгресмени та політики, міністри закордонних справ Туреччини, Словаччини, Німеччини – усього понад три десятки зустрічей за дві доби у Мюнхені”, − зазначає Цеголко.

Він зауважив, що міжнародні партнери нашої держави занепокоєні посиленням позиції Російської Федерації через зміну риторики нинішньої влади в Україні. Саме тому під час кожної зустрічі Петро Порошенко наголошував на незмінних меседжах − продовженні санкцій проти держави-агресора, запровадженні миротворчої місії ООН на всій тимчасово території Донбасу та якнайшвидшій євроатлантичній інтеграції України.

“Дипломатична боротьба за Україну триває. Але “позиція Росії посилюється, оскільки змінилася риторика України”, − кажуть партнери.

Читайте також: “Не війна в Україні, а війна в Європі”: Зеленський з критикою оцінив звіт Мюнхенської конференції (відео)

Тому озброюємо їх аргументами проти країни−агресора: санкції працюють. І їх варто посилити; щоб припинити агресію, потрібно ввести миротворчий контингент ООН на окуповані території Донбасу; для створення зони безпеки в Європі Україна якомога швидше має стати членом НАТО”, −пише Цеголко.

Він також повідомив, що завдяки твердій позиції Петра Порошенка скандальний план “12 кроків” міжнародні партнери України сприймають як російську інформаційну провокацію.

“І до речі, всі учасники Мюнхенської конференції тепер знають, що “12 кроків” − це інформаційна провокація Путіна”, − додав Святослав Цеголко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com