Посадовець КОВА разом з адвокатом-росіянином допомагав ухилянтам тікати за кордон: як діяла схема

19.05.2023, 22:04
140852

Посадовець Київської обласної військової адміністрації разом зі спільником-адвокатом допомагав ухилянтам тікати за кордон через систему “Шлях”.

Читайте також: “Розтоптав усе, що було зроблено під час роботи у Берліні потом і кров’ю”: посли України в Німеччині посварилися

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Адвокат, який є громадянином рф та має посвідку на проживання на території України, підшуковував осіб, які в період дії воєнного стану в Україні обмежені у праві виїзду за кордон. За грошову винагороду він організовував внесення даних про таких осіб до системи “Шлях”, що надає підстави для безперешкодного перетину державного кордону.

У цій оборудці адвокату-росіянину сприяв посадовець Київської обласної військової адміністрації, який, використовуючи особистий вплив, надавав завідомо неправдиву інформацію іншим посадовим особам обласної військової адміністрації про необхідність включення можливих ухилянтів до списків.

Після отримання 8 тисяч доларів США за організацію чергового незаконного перетину кордону вісьмома особами адвоката затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Під час проведення обшуків в осіб, причетних до вчинення злочину, вилучили грошові кошти, отримані внаслідок вчинення кримінального правопорушення, документи, які підтверджують злочинну діяльність. Також за місцем проживання громадянина РФ виявлено предмет, схожий на бойову гранату Ф-1.

Нині адвокату та посадовцю Київської обласної військової адміністрації повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Слідство триває.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com