Посадовця ЗСУ затримали на “гарячому” за допомогу в участі в тендері (фото, відео)

13.11.2020, 10:33
88977

Посадовця Збройних Сил України затримали за підозрою у вимаганні хабаря на 400 тисяч гривень. Його спіймали під час отримання першої частини суми – 100 тисяч гривень хабаря.

Читайте також: На Рівненщині священник ПЦУ та майор поліції “вирішували” керівні посади для правоохоронців за сотні тисяч доларів (фото)

Про це повідомляє пресслужба СБУ та Держбюро розслідувань.

За попередньою інформацією, начальник одного з відділів Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ вимагав в учасника тендера 400 тисяч гривень.

За це полковник обіцяв внести зміни до технічних умов виготовлення військової продукції — елементів символіки ЗСУ. Це “коригування” фактично гарантувало б перемогу підприємця в тендерах на постачання такої продукції для Міноборони. Військовий, за даними СБУ, шантажував підприємця — у разі зволікання з хабарем погрожував віддати перемогу в тендері конкурентам.

Правоохоронці затримали посадовця у службовому кабінеті під час отримання першої частини хабаря. Наразі триває досудове розслідування за ст. 368 Кримінального кодексу — надання неправомірної вигоди службовцю. У разі доведення вини полковнику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про повідомлення підозри та обрання запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють причетність інших осіб до злочину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com