Посилення карантину допоможе стримати швидкість поширення COVID-19, – вірусологиня

19.03.2021, 20:33
95627

Посилення карантинних обмежень допоможе зменшити навантаження на медичну систему і знизити темпи поширення COVID-19. Після досягнення піку епідемія може так само стрімко піти на спад, а жорсткі протиепідемічні заходи повинні сприяти цьому процесу.

Читайте також: Pfizer надійде до України у квітні

Про це OBOZREVATEL розповіла доктор медичних наук, лікар-вірусолог Алла Мироненко. Вона зазначила, що більш короткий інкубаційний період британського штаму коронавируса обумовлює стрімке збільшення кількості хворих і госпіталізацій.

“Одночасно надати всім необхідну медичну допомогу важко, адже хоча і можна збільшити кількість ліжко-місць, кількість лікарів і медичних установ не збільшується”, – сказала вона в контексті необхідності посилення карантину.

“Ми бачимо, що зростає кількість хворих. Влада змушена реагувати. Це нормальний процес. Швидше за все в Україні занесений британський штам COVID-19, який має властивість швидше поширюватися. Його інкубаційний період (з моменту інфікування до періоду клінічних проявів хвороби) менше: від 1 до 3 діб. На практиці це означає, що швидко збільшується кількість хворих щодня. Не те щоб хвороба стала важче проходити, просто зі збільшенням числа хворих зростає кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації “, – зазначила Мироненко.

Лікар сказала, що є ймовірність спаду захворюваності, коли значна частина населення буде мати захист від COVID-19. За її словами, близько половини населення перехворіли ще восени.

“Інша половина, яка ще не перенесла COVID-19, серед них є нечутливі до вірусу особи, тому що у них вроджений імунітет. Зараз про це багато пишуть, і ми таке спостерігаємо. Поки йде стрімке зростання захворюваності, коли цей процес досягне піку, можливо це буде скоро, то потім так само швидко кількість хворих буде знижуватися, так як епідемічний процес себе вичерпує за рахунок того, що багато людей перехворіє і будуть нечутливими до вірусу “, – сказала Мироненко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com