Потрібно працювати: український імунолог попереджає владу про багато смертей від COVID-19

19.11.2020, 22:43
89570

Майбутня зима для українців буде важкою через коронавірус. Таку думку висловив український імунолог Андрій Волянський. Він вважає, що кількість смертей від хвороби почне зростати, тому владі потрібно подумати про те, як захистити найбільш вразливу частину населення.

Читайте також: Коронавірус вбив відомого українського лікаря, голову діагностичного центру у Чернівцях

Волянський на своїй сторінці в Facebook пише, що статистично зараз в Україні близько 250 летальних випадків на мільйон жителів, пов’язаних з COVID-19.

“Досвід Західної Європи підказує, що навіть 1000 смертей на мільйон ще не гальмує епідемічний процес (Бельгія, 1294). Хіба що в штатах Нью-Йорк (1753) і Нью-Джерсі (1889) смертей майже немає протягом літа-осені… Франція (715), Іспанія (899), Італія (781), Великобританія (783) дають багато летальних випадків протягом листопада”, – пише медик.

З таких даних він зробив висновок, що Україна знаходиться лише на початку першої хвилі. І тільки одна область – Чернівецька – де були перші випадки і епіцентр ще навесні – подолала скільки-небудь значимий відрізок епідемічного процесу.

“Тому потрібно працювати. Створювати ліжка, підводити кисень, формувати медичні бригади. У кількох областях Центральної України вкрай низька кількість ліжок на душу населення (Кіровоградська, Черкаська, Полтавська). Області з великою кількістю ліжок (Житомирська, Херсонська, Тернопільська, Чернівецька) можуть і повинні приймати хворих з сусідніх регіонів”, – закликає Волянський.

Він вважає, що області не одночасно вступають в епідпросцес. І цей чинник потрібно враховувати, грамотно розподіляючи медичні ресурси.

Наостанок імунолог закликав владу захистити групи ризику коронавірусу.

“Час захищати групи ризику! Тільки це дозволить зменшити кількість смертей і перевантаження системи охорони здоров’я. Ізоляційні заходи тільки розтягують у часі епідпроцес”, – резюмував Андрій Волянський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com