Повідомляла поліцію про своє викрадення: 15-річну дівчинку знайшли жорстоко вбитою, бо поліція проігнорувала її повідомлення

28.07.2019, 14:51
34845

У Румунії офіцери поліції не відреагували на кілька екстрених викликів викраденої 15-річної дівчини, яку згодом було вбито.

Читайте також: У Німеччині жорстоко вбили молоду заробітчанку з України

Про це пише The Guardian.

Незважаючи на те, що підліток тричі телефонувала до поліції, щоб повідомити, що її викрали, влада чекала 19 годин перш ніж розпочати її порятунок. Це коштувало життя дівчинки.

Дівчину викрали у середу, 24 липня, коли вона намагалася автостопом дістатися дому у місті Добрословень на півдні країни.

У четвер вранці вона тричі подзвонила на номер екстреної допомоги і повідомила поліції місце, де вона утримувалася водієм, який її схопив. Головний поліцейський країни Іоан Буда сказав журналістам, що вона закричала у телефон “він йде, він йде”, перш ніж дзвінок був відключений.

Родичі дівчини стверджують, що офіцери не сприйняли повідомлення серйозно і відреагували надто пізно.

Спочатку офіцери обшукали три будівлі, перш ніж остаточно визначили її точне місцеперебування через 12 годин після її дзвінків.

Потім поліція чекала ордер на обшук, а потім чекала до світанку, щоб увійти до будинку – через 19 годин після останнього дзвінка. Там вони знайшли “людські останки” та ювелірні вироби, які, ймовірно, належали дівчині.

Над останками працюють судово-медичні аналітики.

Читайте також: Катували та жорстоко вбили: у лісі знайшли труп 23-річного опонента одіозного нардепа Пашинського

У суботу вранці, 27 липня, влада заарештувала 66-річного механіка, на ім’я Георге Дінка, і помістила його під варту за підозрою у торгівлі неповнолітніми та зґвалтуванні.

Пізніше адвокат затриманого Олександр Богдан заявив журналістам, що його клієнт сказав прокурорам, що він знає дівчину, але не визнає себе винним.

Президент Румунії Клаус Іоханніс відреагував на подію і заявив, що “сильно засмучений трагедією” і “обурений тим, що через деякі несправності відповідальним органам влади не вдалося врятувати дівчинку-підлітка”

Справа також викликала запитання щодо раптового зникнення ще одного місцевого підлітка, який пропав безвісти ще у квітні.

Водночас прем’єр-міністерка Румунії Віоріка Денчіле заявила, що розглядає можливість проведення референдуму щодо впровадження більш жорстких покарань за такі злочини, як вбивства, зґвалтування та педофілія.

Начальника поліції через цей інцидент було звільнено.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com