Повідомили, коли Україна зможе відкрити кордони

12.05.2020, 12:52
72132

Україна зможе відкрити кордони та контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі після стабілізації епідемічної ситуації з коронавірусом.

Читайте також: Прем’єр повідомив, коли запрацює метро й залізниця

Про це заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Для орієнтиру ми більше беремо для себе Польшу, адже ми йдемо за схожим сценарієм. Тільки вона на два тижні попереду з епідситуацією. Вже будемо дивитись, як вони будуть відкривати (кордони – ред.)”, – сказав він.

За словами Ляшка, коронавірус – новий вид інфекції, тому складно робити орієнтовні прогнози, адже вони досить рідко підтверджуються.

“Щотижня в ЄС відбувається засідання профільних міністерств, які відповідають за епідситуацію і за транспортне сполучення. Вони розглядають можливість відкриття авіаційного сполучення і обговорюють запуск туристичного літнього сезону. Щотижня вони це обговорюють і рішення до цього часу не ухвалено. Тому Україна уважно слідкує за ними”, – додав головний санлікар.

Окремо Ляшко зазначив, що разом із можливістю відкриття пунктів на кордоні розглядатиметься можливість відкриття КПВВ на Донбасі.

“Як кордон, так і пункти перетину можуть розглядатись комплексно, коли буде стабілізація епідситуації як в Європейському регіоні, так і в інших країнах-сусідах, так і на окупованих територіях”, – резюмував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com