Повідомили нові подробиці пожежі в Одесі

18.08.2019, 15:15
37843

Розтини тіл дев’яти жертв пожежі в готелі Токіо Стар завершено, частину загиблих вже упізнано. Про це у Facebook повідомив завідувач відділом Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи Борис Яворський у неділю, 18 серпня.

Читайте також: Смертельна пожежа в одеському готелі: загинуло 8 осіб (відео)

Судмедексперт заявив, що зібрані в ході розтинів зразки вилучені і далі будуть досліджуватися в лабораторіях.

″Щиро вдячний колегам – лікарям, медрегістраторам і медичним сестрам відділу експертизи трупів та відділення молекулярно-генетичних експертиз – за готовність прийти на допомогу, незважаючи на вихідний день і неробочий час, а також за оперативну і якісно виконану роботу″, – заявив Яворський.

Експерт побоюється, що розслідування трагедії може забуксувати, а звинувачувати в цьому будуть фахівців судмедекспертизи.

″Не сумніваюся, що коли розслідування у цій справі, як і в усіх подібних справах у цій країні, забуксує і розсиплеться, звинувачувати в цьому будуть, звичайно ж, саме нас, експертів. Із цікавістю чекатиму цих міркувань: фантазія обвинувачів ще ніколи не підводила, вони зазвичай не повторюються і завжди придумують щось новеньке″, – підсумував він.

У свою чергу співробітники прокуратури заявили, що отримують доступ до відеокамер готелю Токіо Стар. Про це повідомляється на сторінці Генеральної прокуратури у Facebook.

За фактом пожежі прокуратурою спільно з поліцією розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК).

″Тривають слідчі дії з метою встановлення всіх обставин події, правоохоронці отримують доступ до відеокамер готелю і прилеглої території. Вживаються заходи для вилучення і дослідження статутних документів підприємства – власника готелю, фінансово-господарської діяльності, встановлення та обслуговування пожежної сигналізації та інших″, – сказано в повідомленні ГПУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com