Повідомили, що українці не зможуть купити в аптеках за “1000 грн за вакцинацію”

22.01.2022, 11:33
109703

В Україні розширили дію програми єПідтримка. Із 24 січня громадяни, яким виповнилося понад 60 років, зможуть витратити “1000 грн за вакцинацію” на покупку медикаментів. Але за гроші держпрограми можна буде придбати лише ліки, а не будь-які товари, які продаються в аптеці.

Читайте також: “Дія” поки не підтягує “бустерне” COVID-щеплення: як отримати підтвердження

Не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, косметичні засоби або медичні прилади. Наприклад, такі як апарати для вимірювання тиску, інгалятори та ін., повідомляє пресслужба МОЗ.

Українці зможуть купити ліки в аптеках та інтернет-аптеках. Придбати можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені до застосування в нашій країні як за рецептом лікаря, так і без нього.

Про те, як контролюватимуть процес, розповіли у Мінцифри. “Банки перевірятимуть вік людини на момент виплати. Коли саме ви оформили картку – не важливо, головне, щоб на момент покупки ліків вам уже виповнилося 60 років. Нагадаю, що головною умовою участі в програмі є “зелений” COVID-сертифікат”, – написав у своєму Facebook міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com