Повістка буде вважатися врученою, навіть якщо громадянина не було вдома: всі деталі

10.04.2024, 19:04
157121

Повістка вважатиметься врученою, навіть якщо військовозобов’язаний не перебуває за адресою і не отримав її особисто. Відповідно ТЦК зможе ініціювати стосовно ухилянта передбачені обмеження.

Читайте також: Удари по російських НПЗ: Волкер перелічив цілі в РФ, по яких Україна не може бити

Про це передає Судово-юридична газета.

“День проставлення у поштовому повідомленні відмітки про неможливість вручення вимоги ТЦК за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси, буде вважатися днем вручення вимоги ТЦК”, – йдеться у статті.

Крім того, неуточнення військово-облікових даних дозволить керівнику ТЦК звернутися до поліції щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до військкомату. Про це йдеться у нових нормах законопроєкту про посилення мобілізації 10449.

Відповідно до законопроєкту, у разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання, керівник ТЦК протягом 5 наступних днів надсилає цьому громадянину в паперовій формі засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення вимоги про виконання обов’язку військовозобов’язаним.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com