Позитивні емоції від слухання музики продовжують життя

23.02.2021, 12:52
94840

Якщо ви любите слухати музику, отримуючи при цьому позитивні емоції, у вас є шанси прожити довге життя.

Читайте також: Вчені назвали продукт, який продовжує життя: доступний кожному

Більшість людей хоче знати секрети продовження життя, але так само сильно розкрити механізми, що забезпечують довголіття, хочеться вченим, не перший рік досліджують дану проблему. Одним із способів оцінити дію факторів, що продовжують життя, є вивчення особливостей життя людей в регіонах з найдовшою тривалістю життя, – повідомляє ukrhealth.net.

Згідно з дослідженням, проведеним компанією Bequests (Великобританія), найвища тривалість життя відрізняється Гонконг – її середній показник там становить 84,7 року. Аналізуючи звички населення регіону, дослідники проаналізували запити в Google по регіону. Виявилося, що світові лідери довгожительства небайдужі до прослуховування музики.

Британський вчений Патрік Фаган з Університету Голдсмітс стверджує, що регулярне прослуховування музики входить в число продовжують життя звичок. Йдеться про ті випадки, коли це пов’язано з приємними відчуттями.

У рамках дослідження, яким керував Фаган, учасники, які відвідували концерти, проходили психометричні тести і тести на частоту серцевих скорочень.

“Наше дослідження демонструє глибокий вплив прослуховування музики на відчуття здоров’я, щастя та благополуччя. Ми встановили, що 20 хвилин прослуховування приємної для людини музики в день можуть поліпшити його почуття власного благополуччя на 21 відсоток, що виключно позитивно позначається на стані серцево-судинної системи”, – заявив вчений.

Читайте також: Шкірне захворювання може бути ознакою підвищеного холестерину
Йога. Йога, що включає в себе дихальні вправи, медитацію і пози, які покликані сприяти розслабленню і зменшенню стресу, теж входить в число продовжують життя практик. Видання Express пише про дослідження, яке показало, що у людей старше 40 років, які займалися нею протягом п’яти років, було більш низький кров’яний тиск і частота пульсу, ніж у однолітків, які були до неї байдужі.

Вчені резюмували, що звичка займатися йогою допомагає запобігти розвитку гіпертонії і уповільнює прогресування серцевих захворювань.

Крім того, звичками, які продовжують життя, згідно з даними різних досліджень, є:

– Регулярне споживання фруктів і овочів.
– Включення в раціон цільного зерна.
– Вживання натуральних і сезонних продуктів.
– Уникайте штучних харчових добавок.
– Перевага їжі, приготовленої вдома.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com