Вчені назвали продукт, який продовжує життя: доступний кожному

23.11.2020, 11:12
89801

Вчені розповіли про продукт, який допомагає продовжити роки здорового життя. Цей суперфуд здатний запобігати віковим проблемам зі здоров’ям, тим самим сприяючи довголіттю.

Читайте також: Дієтолог назвала фрукти, які не можна їсти на сніданок: викликають гастрит та виразку шлунку

Мова йде про доступне кожному українцю какао, пише Express.

Продукт знижує ризик розвитку серцево-судинних хвороб.

“Огляд дев’яти досліджень показав, що більш високий рівень споживання какао пов’язаний зі значно меншим ризиком серцево-судинних захворювань, інсульту і смерті”, – йдеться в статті.

Два шведських дослідження показали, що вживаючи щодня від 19 до 30 грамів гіркого шоколаду, можна скоротити ймовірність розвитку серцевої недостатності.

Секрет какао в речовинах флаванолах. Вони покращують рівень оксиду азоту в крові. Завдяки цьому розслаблюються і розширюються кровоносні судини, що покращує кровотік і постачання серцевого м’яза киснем.

Крім того, вживаючи какао можна знизити вміст “поганого” холестерину ЛПНЩ. Також продукт розріджує кров, причому ефект порівнянний з дією аспірину, нормалізує рівень цукру в крові, зменшує запалення.

Речовини, що містяться в какао, перешкоджають розвитку нейродегенеративних захворювань, покращуючи функціонування головного мозку за рахунок активізації кровотоку.

В експерименті брали участь 34 літніх людини. Вони вживали порцію какао щодня протягом тижня, після чого приплив крові до мозку збільшився на 8%. Через два тижні – на 10%.

“Споживання какао відіграє захисну роль в здоров’ї мозку, захищаючи його від розвитку нейродегенеративних патологій, таких як хвороби Альцгеймера і Паркінсона”, – додали медики.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com