“Правоохоронцям не потрібно чекати, допоки почнуть діяти зміни в Конституції”, – Шабунін про те, коли почнуть саджати депутатів

3.09.2019, 18:31
40226

Правоохоронним органам не потрібно чекати, допоки почнуть діяти зміни до Конституції, які передбачають скасування депутатського імунітету, аби притягти до відповідальності тих, хто скоїв злочин.

Читайте також: Верховна Рада України проголосувала за зняття депутатської недоторканності

Про це у коментарі 24 каналу заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

3 вересня народні депутати Верховної Ради ІХ скликання 373-ма голосами підтримали зняття депутатської недоторканності. Вже з 1 січня 2020 року депутатів можна буде посадити за кримінальні правопорушення.

Як наголосив Шабунін, для того, аби покарати депутатів за скоєні ними кримінальні злочини, не потрібно чекати до січня. Це без проблем можна робити і зараз, просто до цього треба використовувати ту процедуру, яка діє зараз і яка не є простою.

Читайте також: “Це – Парламент, а не “маліна”, де можна 5 років ховатись під куполом”, – Зеленський виступив у ВР за зняття недоторканності

Коли проголосують у третьому читанні зміни у Конституцію, із процедури прибереться парламент, що значно спростить процедуру покарання народних депутатів за злочини. Проте правоохоронним органам не потрібно чекати ще кілька місяців, вважає експерт.

“Якщо є обґрунтовані підозри у скоєнні депутатом злочину, нехай спокійно ідуть у парламент. Сьогоднішнє скликання не буде створювати проблеми і перепони та захищати своїх, як це робили попередні скликання”, – пояснив Шабунін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com