“Це – Парламент, а не “маліна”, де можна 5 років ховатись під куполом”, – Зеленський виступив у ВР за зняття недоторканності

3.09.2019, 11:17
40192

Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Pаді із закликом проголосувати за законопроєкт про зняття недоторканності з народних депутатів.

Читайте також: Партія Медведчука не голосуватиме за зняття недоторканності

Глава держави заявив, що вічному двигуну під назвою “недоторканність” пора відправитись на звалище історії.

“Кажуть, що наша наука у плачевному стані. Це неправда, бо українські депутати зробили дійсно геніальне відкриття – вони винайшли вічний двигун політичного життя. Працює дуже просто. Спочатку кандидати у депутати обіцяють зняти недоторканність, потім провалюють голосування, потім народ забуває, а на наступних виборах кандидатам знову є що обіцяти. Це працює майже 20 останніх років, але цьому гаджету час відправитись на смітник історії. Ми знаємо, що вчора протягом дня і ночі дехто намагався зірвати це голосування. Я думаю, громадяни здогадаються, хто ці люди, коли побачать поіменний список голосування. Біля їх прізвищ, на жаль, буде написано “проти”, – сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що у депутатів  залишиться індемнітет, який допоможе уберегти нардепів від політичних переслідувань

“Я хочу вкотре розвіяти всі міфи та політичні маніпуляції. У депутатів зберігається індемнітет. Вони не будуть нести відповідальності за політичні рішення, за голосування, чи будь-які політичні та публічні виступи. Мова іде про притягнення до кримінальної відповідальності. Вибачте, але якщо депутат збиває людину, або “кришує” видобуток бурштину, або вчиняє будь-який інший кримінальний злочин, він повинен нести відповідальність. Це – законодавчий орган державної влади, це – Парламент, а не “маліна”, де можна 5 років ховатись під куполом”, – наголосив він.

Зеленський також заявив, що це звичайна політична практика більшості країн і цю зміну очікують 90% українців.

“Зняття недоторканності вимагає зараз 90% громадян України. Я дуже раджу перевіряти вам достовірність цієї цифри вживу. І дивитись, скільки саме з них прийде завтра під стіни Верховної Pади”, – сказав Президент.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com