Правила проходження ВЛК змінились: у Міноборони описали механізм

8.05.2024, 18:02
158446

Директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова пояснила, як в Україні змінився механізм проходження військово-лікарської комісії.

Читайте також: В Україні хочуть запровадити штрафні бали для водіїв за порушення ПДР – як це працюватиме

Про це Сухорукова повідомила у ефірі телемарафону.

Новим законом про мобілізацію, який запрацює 18 травня, передбачені зміни у проходженні ВЛК. Як пояснили в Міноборони, скерування на проходження повторної ВЛК для “обмежено придатних” осіб має видати ТЦК та СП.

Річ у тім, що від 4 травня набув чинності наказ №402 про роботу ВЛК, згідно з яким в Україні скасовується статус “обмежено придатний” до військової служби. Тобто тепер після повторного проходження медкомісії військовозобов’язаних розподілятимуть на категорії “придатних” та “непридатних”.

Громадяни з “обмежено відповідним” статусом повинні пройти повторну ВЛК до 4 лютого 2025 року.

“Людина не може сама пройти ВЛК. Людину повинні направити. Якщо ми говоримо про військовозобов’язану, то тоді її має направити ТЦК, в якому людина перебуває на обліку”, – розповіла Сухорукова.

Вона уточнила, що коли військовозобов’язаний перебуває на обліку в ТЦК, військкомат повинен уточнити інформацію про “обмежено придатний” статус цієї людини. Тобто саме ТЦК має повідомити військовозобов’язаному про те, що він має пройти повторну ВЛК.

“У будь-якому разі я хочу наголосити, що народні депутати поклали на громадян обов’язок пройти повторно ВЛК. Тобто, якщо до вас не надходить протягом тривалого часу повідомлення від ТЦК, то слід піти та оновити свої дані самостійно”, – наголосила Директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com