Правила в’їзду в Чорногорію для українців під час пандемії

6.07.2020, 12:30
77482

Під час пандемії коронавірусу Чорногорія поки залишається однією з тих країн, які вимагають від українців попереднього тестування на COVID-19.

Читайте також: Словаччина зробила суворішими правила в’їзду для українців

Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ України. Ресурс створили для інформування громадян про правила перетину кордонів з іншими країнами, пише РБК-Україна.

На сьогоднішній день в’їзд до Чорногорії для громадян України дозволяється, однак тільки при наявності негативного результату тесту на коронавірус.

Не пізніше ніж за 72 години до моменту перетину кордону з Чорногорією (72 години з моменту забору зразків, а не отримання результатів) потрібно здати ПЛР-тест або ІФА-тест на антитіла до коронавірусу (ELISA).

Треба звернути увагу на те, що підходять тільки тести, які були зроблені в лабораторії, що має акредитацію ISO 15189 або ISO/IEC 17025. Такі вимоги у Чорногорії передбачені не тільки для українців, а й для приїжджих з будь-якої іншої країни.

Також громадянам рекомендується оформити страхування на випадок захворюваності вже після приїзду в країну. Раніше ми писали, як оформити страховку для виїзду за кордон.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com