Представник Зеленського у Раді заявив про необхідність внесення змін у Конституцію

12.06.2019, 15:50
28877

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що в Конституцію країни необхідно вносити зміни. Про це він заявив в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

Читайте також: Представник Зеленського заявив, що новий Президент ніколи не обіцяв знизити тарифи

“Конституція буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині або в цілому, можливо, на референдумі – все це питання дискусії”, – сказав він. Зокрема, Стефанчук повідомив про плани відновити конституційну комісію. “Ми збираємося відновити конституційну комісію, тому що президент і влада повинні задавати напрям, а саме професіонали повинні формувати структуру і логіку”, – заявив він.

Представник президента також зазначив, що зміни необхідно вносити в розділ про права і свободи громадян. За його словами, “раніше всі зміни вносилися в розділи повноважень Ради і президента, а ми повинні починати з розділу про права і свободи громадян”. “Там маса декларативних прав, які абсолютно не мають механізму реалізації, ні механізму захисту цих прав. Це треба міняти. Наша ідеологія в цілому – залишити за державою сервісні функції, це і є лібертаріанство в нашому розумінні. Наша мета – українська ліберальна економіка”, – сказав Стефанчук.

Також Стефанчук додав, що команда президента готова розглядати ідею введення двопалатного парламенту, яку на референдумі в 2000 році підтримали 82,9% виборців. “Це один із можливих варіантів, який ми будемо розглядати”, – зазначив він.

Одним із варіантів може стати таким, що Верхня палата буде мажоритарною, а нижня – пропорційною. “Коли ми зводимо на одному майданчику депутатів-мажоритарників і депутатів-списочників, то втрачається єдність інтересів. Ми не отримуємо ні політичної структурованості, ні регіонального представництва. Змішана модель і перетворила український парламент найбільший політичний “мегамаркет”, – сказав Стефанчук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com