Прем’єр-міністр Ічкерії Ахмед Закаєв назвав причину передсмертного стану Кадирова

24.09.2023, 13:21
147220

Прем’єр-міністр Чеченської республіки Ічкерія за кордоном Ахмед Закаєв заявив, що Рамзан Кадиров протягом 15 років вживав наркотики. На його думку, така залежність й довела лідера Чечні до “лікарняного ліжка”.

Читайте також: Що насправді сталося з Рамзаном Кадировим: у розвідці розповіли деталі

Минулого тижня опозиціонер Абубакар Янгулбаєв заявив, що Кадиров “вмер”. Тим часом в Кремлі замовчують стан лідера Чечні. Разом з тим ГУР МО України стверджувало, що стан Кадирова дійсно важкий. Зі свого боку Ахмед Закаєв каже, що чеченський “дон” тривалий час приймав “заспокійливе”, а вірніше, наркотики.

Це призвело до очікуваних проблем зі здоров’ям. Зокрема, в ОАЕ Кадирову спробували пересадити нирку, але вона “не прижилася”.

“Через це у нього відбулися дуже серйозні ускладнення зі здоров’ям”, – вказав Закаєв 24 Каналу.

Водночас він відкинув теорію, що лідера Чечні могла отруїти ФСБ РФ, як вважають деякі експерти. Закаєв каже, що Кадиров все ще надто цінна фігура для Кремля: він корисний для Росії саме “живим” й створення альтернативного йому “обличчя” вимагає багато часу.

Водночас “смерть” Кадирова дозволить зробити з нього “сміттєвий ящик”, в який Росія зможе скинути частину своїх злочинів, підкреслив Закаєв.

“Він – сміттєвий ящик, якого створили в Чечні. Весь негатив, який є у Чечні або наслідки злочинів, які російські спецслужби та Росія здійснили в Чечні – вони переведуть це все на Кадирова”, – зауважив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com