Прем’єр-міністр Іспанії розпустив парламент і призначив дострокові вибори

4.03.2019, 16:31
14744

Прем’єр Педро Санчес підписав указ про розпуск парламенту і про проведення дострокових загальних виборів 28 квітня. Про це повідомляє  ″Associated Press″.

Читайте також: Україна опинилася в рейтингу країн, де швидко скорочується робоча сила

Указ повинен підписати король Іспанії Філіп VI, а у вівторок, 5 березня, його опублікують в офіційному друкованому виданні Іспанії. Уряд Педро Санчеса пропрацював 8 місяців, що стало рекордно коротким терміном в сучасній історії Іспанії.

Соціологічні опитування не показують лідера на виборах. Так, Іспанська соціалістична робоча партія Педро Санчеса, буде лідером за кількістю голосів. У той же час, її 2 основні конкуренти – Народна партія та партія ″Громадяни″ – можуть сформувати коаліцію. В результаті Педро Санчесу не вдасться вдасться сформувати новий уряд навіть в складі коаліції з партією ″Подемос″, і їм знадобиться третій союзник, відзначає агентство.

Загальні вибори були заплановані в Іспанії на 2020 рік. Через те, що парламент країни не підтримав запропонований Кабміном проект бюджету на поточний рік, Санчес вирішив оголосити про проведення дострокових виборів в країні.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com