Президент Чехії визнав Крим частиною Росії

31.10.2019, 12:49
49751

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що визнає Крим частиною Росії. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на чеське видання Denik N.

Читайте також: Президент Чехії зустрівся з русинами Закарпаття та пообіцяв обговорити їх автономію з Зеленським

Представники маргінальної організації “Къырым бирлиги” відвідали 28 жовтня урочисте прийняття у президентському палаці з нагоди 101−ї річниці утворення Чехословаччини.

Ця організація, як зазначає видання, відіграє важливу роль у пропагандистських ЗМІ РФ, висловлюючи підтримку Москві на противагу меджлісу кримськотатарського народу.

Водночас вона не визнана у ЄС.

“ЄС та його лідери ніколи не зустрічалися з цими псевдопредставниками кримських татар і не мали стосунків з ними. Для ЄС законними представниками є представники меджлісу та ряду інших кримських організацій, які зараз діють або представлені в Україні”,  − розповів колишній пресаташе представництва ЄС в Україні Давід Стулік.

У Facebook організація написала, що”президент Чехії Мілош Земан − європейський політик, який визнав Республіку Крим частиною Російської Федерації”.

У президента Чехії після неодноразових запитів не змогли пояснити, чому представників саме цієї організації запросили на святкування.

Речник президента Їржі Овчачек не заперечив твердження про те, що Земан визнав Крим частиною Росії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com