Президент Литви на Самміті миру закликав зберегти територіальну цілісність України

16.06.2024, 16:00
160425

Президент Литви Гітанас Науседа наголосив, що війна Росії проти України має завершитися справедливим миром з повагою до територіальної цілісності України, а “мирні плани”, які передбачають поступки агресору, не можна вважати альтернативою.

Читайте також: Макрон назвав передумову для миру в Україні

Як повідомляє “Європейська правда”, про це він сказав у своєму виступі на другому дні Глобального саміту миру у Швейцарії.

“Наша спільна відповідальність – проявити повну солідарність з Україною… Мир в Україні можливий лише через повне відновлення територіальної цілісності України”, – наголосив Гітанас Науседа.

Він наголосив, що Росія має припинити війну і безумовно вивести свої війська з України, а також міжнародна спільнота має подбати про забезпечення відповідальності за російські воєнні злочини та злочин агресії, зокрема через створення спеціального трибуналу.

“Заклики до України здатися, піти на компроміси у питаннях суверенітету і територіальної цілісності, прийняти російські ультиматуми – це слугуватиме лише замиренням Росії і запрошенням продовжувати війни. Таку підтримку агресора важко назвати “альтернативними мирними планами”, – заявив Гітанас Науседа.

Литовський президент додав, що міжнародна спільнота має подумати про те, як забезпечити справді надійний і сталий мир після завершення поточної гарячої фази війни.

“Ми усі маємо домовитися про механізм того, як стримувати Росію від нової агресії у майбутньому”, – підкреслив Науседа.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com