Президент вніс до Верховної Ради законопроект про кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину

4.09.2019, 21:51
40464

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради  проект закону №2059 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину або переміщення його через митний кордон України”.

Читайте також: Зеленський відправився з візитом на Житомирщину: призначення нового губернатора та боротьба з “бурштинокопачами” (відео)

Проект  був опублікований на сайті Ради і визначений як невідкладний.

Зеленський запропонував доповнити КК ст. 240-1:  “Незаконний видобуток бурштину карається штрафом від 12 до 51 тис. грн. або обмеженням (позбавленням) волі на строк від 1 до 3 років”.

Реалізація, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка незаконно видобутого бурштину караються штрафом (від 51 до 170 тис. грн) або обмеженням волі на строк від 3 до 6 років.

У пояснювальній записці президента наголошується, що видобуток бурштину шляхом гідророзмиву змінює гідрологічний режим, знищує лісові масиви і земельні угіддя, пошкоджує грунтовий та рослинний покриви, що може призвести до екологічної катастрофи.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com