Президент Володимир Зеленський підписав указ про рейдерство

22.07.2019, 20:14
34142

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 22 липня, підписав указ Про заходи щодо протидії рейдерству, повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте також: Зеленський видав указ про підвищення якості доріг

Документ містить набір інструментів, які будуть впроваджені найближчим часом для належного захисту власників бізнесу і протидії позбавлення їх майнових прав.

″За різними оцінками, протягом останніх шести років відбулося понад три тисячі захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або ″дірки″ в реєстрі… Сьогоднішнє рішення – це реальний крок, щоб покласти цьому кінець″, – заявив заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук.

Він зазначив, що документом пропонується внести зміни в програмне забезпечення державних реєстрів, що істотно зменшить ризики і частоту рейдерства.

Серед ключових технологічних змін – автоматичний моніторинг ризикових транзакцій з наступним підтвердженням / зупинкою реєстраційних дій, створення бек-офісу, який буде переглядати транзакції з підвищеним ризиком, фото- і відеофіксація учасників транзакцій; введення додаткового підтвердження здійснення реєстраційних операцій (наприклад, SMS-пароль або MobileID) і додаткової авторизації учасників транзакції (наприклад, ЕЦП).

Читайте також: Зеленський повідомив, коли почне “садити”

Всі ці зміни допоможуть мінімізувати ризики рейдерства в Україні, заявляють в Офісі президента.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com