Проросійський плакат і заклик до Путіна: Польща відреагувала на інцидент під час протесту фермерів

21.02.2024, 15:32
154545

Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість через проросійський плакат, який використав під час блокування кордону один з протестувальників. Відомство закликає дистанціюватися від подібних осіб, бо це шкодить репутації країни.

Читайте також: “Хто був важкопоранений, той там і лишився”: боєць емоційно розповів про оборону Авдіївки і позицію “Зеніт”

Про це з посиланням на речника МЗС Польщі Павела Вронського повідомляє “ЄП”.

“МЗС з найвищим занепокоєнням відзначає появу на останніх блокадах аграріїв антиукраїнських гасел і гасел, що вихваляють Владіміра Путіна і війну, яку він продовжує вести”, – йдеться у заяві представника міністерства.

За словами Вронського, подібні дії шкодять репутації Польщі, яка однією з перших допомогла Україні у війні та прийняла її громадян, а також дискредитують самих організаторів протестів.

“Ми переконані, що це спроба “захопити” протестний рух фермерів з боку радикальних і безвідповідальних груп, ймовірно, під впливом російських агентів. Закликаємо організаторів протестів ідентифікувати і вилучити зі своїх лав нечисленних ініціаторів цієї і подібних дій”, – наголоси він.

Речник польського МЗС також наголошує, що нинішнє становище польських фермерів – “це результат агресії Володимира Путіна проти України і наслідків цього для глобальної економіки”. Що більше – цей інцидент дискредитує протести.

“Ці дії не допомагають ні самим фермерам, ні вирішенню суперечки з Україною. Єдиний, хто виграє від цього – російський диктатор Володимир Путін”, – заявив речник.

Він додав: не важливо, чи проросійські гасла з’явилися через реальних агентів РФ, чи через “корисних ідіотів”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com