Протести шахтарів у Кривому Розі: майже 400 протестувальників залишились під землею

8.09.2020, 13:09
83550

У Кривому Розі вже близько тижня триває підземна акція протесту на шахтах. Шахтарі вимагають підвищити зарплату та припинити порушення при атестації. Станом на ранок 8 вересня під землею залишаються 393 гірники.

Читайте також: У Полтаві евакуювали мешканців багатоповерхівки через підозрілий запах (фото)

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників, нардеп “Батьківщини” Михайло Волинець у Facebook, передає Цензор.НЕТ

“На 8.30 в підземному протесті Криворізького залізорудного комбінату беруть участь 393 працівники”, – розповів Волинець.

За словами Волинця, протестують 90 гірників шахти “Гвардійська”, 60 гірників шахти “Тернівська”, 214 гірників шахти “Батьківщина” і 29 гірників шахти “Жовтнева”. Останні вимагають збільшення зарплат і поліпшення умов праці вже шосту добу.

Нардеп також додав, що готовність підтримати колег підземними та наземними мітингами висловлюють і з інших підприємств Кривого Рогу. Зараз вони готуються оголосити “італійський страйк” (коли працівники перебувають на робочих місцях і пунктуально виконують свої посадові інструкції, аж до безглуздих параграфів. Зазвичай такий протест викликає істотне падіння продуктивності праці. – Ред.).

Читайте також: На Львівщині дворічна дівчинка проковтнула 36 магнітних кульок (фото)

За словами Волинця, шахта “Тернівська” зупинилася о 7 ранку, адміністрація не пустила в шахту першу зміну. Працівники кажуть, що підтримають колег протестом на площі біля адмінбудинку КЗРК.

Надреп зазначив, що 8 вересня в Кривий Ріг повинні виїхати представники центрального офісу Служби Держпраці в зв’язку з тим, що працівники підприємств міста скаржаться на роботу місцевої служби Держпраці, їхню продажність і залежність від місцевих роботодавців.

У Кривому Розі 393 шахтарі оголосили підземний протест: вимагають збільшення зарплат і поліпшення умов праці, - нардеп Волинець 01

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com