Проти криворізького комбінату-гіганта СБУ відкрила справу за статтею “екоцид”

18.07.2019, 14:10
33593

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо гірничо-металургійного гіганта “ArcelorMittal Кривий Ріг” за статтею Кримінального кодексу України “екоцид”. Про це 17 липня повідомило Радіо Свобода із посиланням на речницю спецслужби Олену Гітлянську.

Читайте також: У Харківській області горить завод з переробки газу (фото)

У СБУ зазначили, що правоохоронці викрили у Кривому Розі посадовців “одного з публічних акціонерних товариств” у забруднені повітря: вони порушували норми екологічної безпеки на виробництві, систематично не допускали на територію заводу працівників Державної екологічної інспекції, які мали здійснювати вимірювання токсичних викидів у повітря.

У “ArcelorMittal Кривий Ріг” заявляють, що знають про порушення кримінальної справи, але запевняють, що “усі виробничі потужності комбінату працюють відповідно до затверджених екологічних нормативів, без перевищення обсягу викидів забруднюючих речовин”.

На підприємстві також зауважують, що “екоцид” – досить рідкісна стаття Кримінального кодексу України.

Читайте також: “Не доводьте завод до банкрутства”: працівники Гніванського заводу протестують під офісом президента

“Наскільки нам відомо, до теперішнього часу жодне гірничо-металургійне підприємство в Україні ще не звинувачували за статтею 441, у “масовому знищенні рослинного або тваринного світу, отруєнні атмосфери або водних ресурсів, а також здійсненні інших дій, здатних викликати екологічну катастрофу”. Хоча наше підприємство принципово не відрізняється від інших у галузі за технологіями виробництва залізорудного концентрату, чавуну та сталі, а також за ступенем впливу на навколишнє середовище”, – йдеться у коментарі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com