Протидія домашньому та гендерному насильству: в Україні вже діє цілодобова гаряча лінія

3.03.2020, 10:51
65238

Національна цілодобова гаряча лінія з протидії домашньому та гендерному насильству запрацювала 11 лютого цього року. За цей час надійшло понад 1700 дзвінків.

Читайте також: Погрожував ножем: на Чернігівщині чоловік посеред вулиці вчинив сексуальне насильство над 15-річною дівчиною

Серед звернень, які надійшли в лютому переважна кількість стосувалася психологічного насильства. Про це стало відомо під час засідання за участі дружини президента України Олени Зеленської, повідомляє ТСН.

Як зазначається, національну гарячу лінію з протидії насильству обслуговують 16 спеціалістів. Це, зокрема, психологи, соціальні працівники, юристи. Середня тривалість їхньої розмови з українцями становила понад 7 хвилин 22 секунди. Але фахівці стверджують, що вона має тенденцію до зростання. Час очікування з’єднання з оператором коливався у межах 11 секунд.

Здебільшого жертви зверталися із такими проблемами: психологічне насильство – 35% звернень; фізичне – 34%; економічне – 28%; сексуальне – 1% .

Читайте також: На Прикарпатті рідні брати жорстоко знущались над 7-річною сестрою: мочилися, розбещували і мучили (відео)

У пресслужбі президента кажуть, що за номером 1547 може звернутися кожен, хто потерпає від насильства. Там нададуть кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, а за потреби й екстрене реагування поліції. Спеціальна лінія працює у цілодобовому режимі на всій території України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com