Пригожин готується зменшити присутність “вагнерівців” в Україні: Bloomberg про плани олігарха

23.03.2023, 17:31
137794

Російський бізнесмен, засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин може зменшити присутність своїх найманців у війні проти України. Натомість прагне зосередитися на діяльності в Африці.

Читайте також: Армія РФ може розпочати наступ на новому напрямку – ISW

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що Пригожин готується згорнути операції своєї приватної армії в Україні після того, як військовому керівництву РФ вдалося скоротити ключові постачання людей і боєприпасів. Автори матеріалу пишуть, що засновника ПВК російський безпековий і політичний істеблішмент розглядає як загрозу, що зростає.

“Пригожин бореться з нестачею живої сили і боєприпасів в Україні після того, як йому заборонили вербувати ув’язнених, які є його основним джерелом рекрутів, і позбавили постачань. Війська “Вагнера” досі не змогли взяти свою головну мету – українське місто Бахмут, попри місяці спроб і приголомшливі втрати. За словами людей, Пригожин планує переключити увагу на Африку”, – ствержують у Bloomberg.

Журналісти зауважують, що після тижнів публічних скарг на те, що окупантам не постачають життєво необхідні снаряди та інші припаси, Пригожин цього місяця визнав, що після завершення битви за Бахмут “Вагнеру” доведеться “перезавантажитися і скоротити свої сили”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com