“Приховувала, що повернулася з-за кордону і не дотримувалась самоізоляції”: на Івано-Франківщині розгорівся скандал через хвору на коронавірус

24.03.2020, 22:16
67458

У місті Тисмениця Івано−Франківської області на коронавірус захворіла жінка, яка повернулася з−за кордону і не дотрималася самоізоляції. Про це розповіла мешканка Прикарпаття Наталія Стельмах, психолог дитячого садка, в коментарі ТСН.

Читайте також:Пішов на похорон – рятують медики: на Тернопільщині чоловік заразився коронавірусом від священника

За її словами, деякі місцеві жителі, які повернулися додому, приховували, що були за кордоном та вели активний спосіб життя.

Інфікована жінка нібито продовжувала ходити на роботу, в магазин, водила в садок дитину.

У свою чергу, головний санітарний лікар Івано−Франківської області Руслан Савчук 21 березня підтвердив, що на Прикарпатті зафіксовано ще один випадок коронавірусу у жінки (29 років), яка нещодавно повернулася з Франції.

Відомо, що у лікарні і в поліклініці, куди спочатку прийшла інфікована, спостерігається паніка, оскільки вона контактувала і з медперсоналом, який зараз відправили на самоізоляцію.

Читайте також: Смертей через COVID-19 в Україні вже може бути п’ять – МОЗ чекає на результати аналізів (відео)

Наталія Стельмах розповіла, що контактувала із хворою й опинилася в цій же лікарні з діагнозом пневмонія. Жінка просила лікарів зробити їй тест на коронавірус, проте їй відмовили.

Стельмах повідомила, що “17 березня жінка, яка повернулася з Франції орієнтовно 8 або 9 березня, прийшла в міську поліклініку, стояла в черзі до лора. Після чого її з поліклініки відправили в міську лікарню, де вона перебувала до 20 березня не ізольованою. Ходила без маски, контактувала з іншими пацієнтами і медиками. Випадково вона комусь сказала, що була за кордоном, і тоді лікарі її ізолювали в окрему палату і взяли тест на коронавірус, який виявився позитивним. І тільки 21 березня, приблизно о 14:00, її забрали в інфекційну лікарню міста Івано-Франківська, тому що в Тисмениці такої лікарні немає”, – розповіла Стельмах.

Вона зазначила, що забирати інфіковану приїхала машина і двоє лікарів в спеціальних захисних костюмах з Івано−Франківська.

Нагадаємо, в Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID−19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID−19 в Україні.

З 12 березня через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

з 18 березня Україна закрила кордони, припинено роботу метро, а також  обмежено автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями.

Станом на ранок 24 березня в Україні вже 97 підтверджених випадків, повідомляє Міністерство охорони здоров’я, лідерами заражень є Чернівецька область (38)  та місто Київ (29).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com