Прикордонники створили ще одну бригаду “Гвардії наступу” – “Помста”

30.01.2024, 16:33
153433

Державна прикордонна служба створила ще один загін бригадного типу під назвою “Помста”, який уже виконує завдання на фронті. Його сформовано на базі легендарного Луганського прикордонного загону Держприкордонслужби України. Загін входить до бригад “Гвардії наступу”.

Читайте також: Кремль розпалює націоналістичні настрої в Європі, щоб використати їх проти України – ISW

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Луганський прикордонний загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з будинків мирних мешканців обласного центру.

“Уже майже десть років, як прикордонники та прикордонниці Луганського загону зі зброєю в руках відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України. Вони самовіддано та професійно проявили себе в АТО, Операції об’єднаних сил”, – нагадали в ДПСУ.

Нині Луганський прикордонний загін реформовано у бригаду “Гвардії” наступу із символічною назвою “Помста”. І в цьому є конкретний символізм, адже, як зазначив голова ДПСУ, загарбники зможуть це відчути на собі і за кожного побратима, від першого загиблого в ніч на 24 лютого 2022 року прикордонника – майстер-сержанта Денис Ткач, який загинув під час бою з диверсійно-розвідувальною групою на відділі прикордонної служби “Мілове”, до всіх загиблих у цій війні, буде конкретна помста.

В ДПСУ наголосили, що бойові можливості підрозділу “Помста” зараз значно нарощені, є відповідні засоби – броньована техніка, спецавтомобілі, зенітні, артилерійські та протитанкові засоби, системи аеророзвідки та ударні БПЛА, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо. А  військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

“Настане час, коли ми виженемо ворога з нашої землі. “Відроджені перемогти” — це гасло нашої “ПОМСТИ”, – сказав командир Луганського прикордонного загону полковник Олександр Осипець.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com