Прикордонники затримали псевдодипломата, який намагався перевезти до Угорщини повний мікроавтобус сигарет (відео)

26.09.2020, 20:50
85159

У пункті пропуску “Тиса” прикордонники затримали псевдодипломата, який намагався перевезти до Угорщини повний мікроавтобус сигарет без акцизних марок.

Читайте також: СБУ затримала керівника державної податкової інспекції Тернополя на вимаганні $40 тисяч (фото)

Як передає Інтерфакс-Україна, з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби, чоловік за кермом мікроавтобуса намагався перетнути кордон на пункті пропуску “Тиса”.

“Під час перевірки документів водія, громадянина України, прикордонники встановили повну підробку дипломатичної картки і додатку до неї, які він надав.  В ході подальшої перевірки було встановлено, що і номери автомобіля “Mercedes” з дипломатичними знаками також підроблені. Тому після прибуття до місця події представників ГУ ДФС в Закарпатській області, спільною слідчо-оперативною групою у складі оперативних співробітників Чопського прикордонного загону та співробітників органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, був оглянутий і мікроавтобус. З’ясувалося, що автомобіль був вщерть заповнений сигаретами “Compliment” та “Lifa” без марки акцизного збору України”, – зазначається в повідомленні.

За цим фактом до Державної фіскальної служби направлено повідомлення про виявлене кримінальне правопорушення за ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Небезпечного маніяка, який орудував по всій країні багато років, затримали у Києві (фото)

Крім того, в діях водія вбачають ознаки злочину, передбаченого ст.358 (підробка документів) КК України.

Не виключається можлива причетність окремих співробітників митного поста до сприяння переміщенню через державний кордон України тютюнових виробів.

Наразі тривають процесуальні дії, здійснюється вивантаження цигарок та встановлюється їх точна кількість та оціночна вартість.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com