Психолог розповіла, чому виникають сексуальні фантазії й що з ними робити

24.11.2021, 23:03
105714

Кожна людина хоча б раз в житті фантазувала. І сексуальні фантазії не є винятком.

Читайте також: Що відбувається з вашим тілом, коли ви займаєтеся сексом

Відомо, що у жінок і чоловіків різні сексуальні фантазії. Але більшість їх соромляться, вважаючи низинними і негідними себе.

Сексолог і психолог Тетяна Славіна на своїй сторінці в Instagram розповіла, що в мріях представляється те, що неможливо озвучити через “порочність ганебних” думок.

“Кожна людина має право на будь-які фантазії, і нічого ганебного в цьому немає! Ці фантазії тому і залишаються у багатьох картинками, що в них живе наше альтер-его, яке мріє про груповий секс або про інтим з представником своєї статі, а можливо про секс на даху хмарочосі, або … можливі мільйон варіантів!” – каже експерт.

А як щодо втілення ваших фантазій в життя? Психолог впевнена, що це цілком можливо за допомогою сексуальних ігор.

“А якщо фантазія неприпустима? Тоді варто відокремлювати фантазії від вчинків. Представляти в своєму ліжку ви маєте право кого завгодно, але реалізовувати сексуальні плани можна, якщо вони не суперечать Кримінальному кодексу. Фантазії допомагають позбутися зайвої напруги в тілі, а ось вчинки, які порушують права і межі інших людей, можуть привести до наслідків”, – пише Славіна.

Якщо ж ви відчуваєте дискомфорт від “грішних” думок – зверніться до сексолога або психотерапевта, що працює в цьому напрямку.

“Фахівець допоможе визначити, що саме викликає такі фантазії, знайде з вами джерела цього, і запропонує варіант їх сублімації, або можливого втілення в основних деталях”, – запевняє Славіна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com