Путін готовий припинити бойові дії: які умови ставить диктатор – деталі від Reuters

24.05.2024, 17:03
159201

Російський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні і погодитися на припинення вогню, якщо Україна та Захід визнають поточні лінії бойових дій і погодяться, що окуповані території відійдуть до РФ.

Читайте також: Західні добровольці гинуть, бо чекали легкої відпустки – Вusiness Insider про війну в Україні

Про це пише британське видання Reuters з посиланням на дані “чотирьох російських джерел”.

Ці ж джерела розповіли виданню, що диктатор готовий продовжувати війну, якщо Київ і Україна Захід не реагуватимуть на його вимоги.

Три джерела, знайомі з обговореннями в оточенні Путіна, сказали, що російський диктатор висловив невеликій групі своїх посіпак розчарування тим, що вважає спробами Заходу зірвати переговори, а також рішенням президента України Володимира Зеленського відмовитися від переговорів.

“Путін може воювати скільки завгодно, але Путін також готовий до припинення вогню – щоб заморозити війну”, – сказав один із чотирьох співрозмовників Reuters, який нібито працював з Путіним і обізнаний про розмови на найвищому рівні в Кремлі.

Він, як і інші, процитовані в цій історії, говорив на умовах анонімності. Reuters поспілкувався з п’ятьма людьми, які працюють або працювали з Путіним на найвищому рівні в політичному та діловому світі. П’яте джерело не коментує заморожування війни на поточних рубежах.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков у відповідь на прохання про коментарі сказав, що глава Кремля неодноразово давав зрозуміти, що Росія відкрита до діалогу для досягнення своїх цілей, цинічно заявивши, що РФ нібито не хоче “вічної війни”.

У виданні зауважують, що призначення економіста Андрія Бєлоусова міністром оборони Росії було розцінено деякими західними військовими та політичними аналітиками як переведення російської економіки на постійну військову основу для перемоги в тривалій війні.

Однак, за словами джерел, Путін хотів би використати “нинішній імпульс”, щоб зупинити війну. За інформацією двох джерел, диктатор вважає, що успіхів РФ у війні досі достатньо, щоб “продати перемогу” російському народові.

“Путін скаже, що “ми перемогли”, що “НАТО напало на нас” і “ми зберегли свій суверенітет”, що “у нас є сухопутний коридор до Криму”, – зазначає один із співрозмовників.

Три інші джерела сказали, що Путін розуміє, що будь-які нові досягнення на фронті для РФ вимагатимуть ще однієї загальнонаціональної мобілізації, чого він не хотів би робити. Очевидно, диктатор все ж побоюється невдоволення росіян.

Видання нагадує, що і Росія, і Україна побоюються, що інша сторона використає будь-яке припинення вогню для переозброєння.

Ще один фактор, який впливає на думку Путіна про те, що війна повинна закінчитися, полягає в тому, що чим довше вона затягується, тим більше загартованих у боях окупантів повертається до Росії, незадоволених післявоєнною роботою та перспективами доходу, що потенційно може створити напругу в російському суспільстві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com